Met sprekende kleuren legt Helga Renders een breekbare gevoeligheid in haar schilderijen. Haar werk is expressief, gecombineerd met een innerlijke kracht. Haar favoriete onderwerp is de mens.

Absolution.

2019

Absolution. Een schilderij van een kleine jongen, in groene tinten. Een stil protest. Absolution is voor alle kinderen, ze zullen een zeer moeilijke taak hebben om onze planeet te redden en te beschermen. De kunstenaar schilderde de handen gevouwen. De jongen met een groenblauw poloshirt, verdwijnend in de bank, heel subtiel uitgestald. Blond haar, grote mooie ogen, dit alles in een groene omgeving. Op het eerste gezicht een mooi portret van de kunstenaarszoon.

Secrets

2019

Door de geschiedenis heen hebben huizen veel verhalen. Ook dit kasteel, met zijn eigen avonturen en drama's, geluk en verdriet. Het leven gaat door. Een dromerig jong meisje / vrouw wordt hier geschilderd met een mix van 'Art Nouveau' en 'Pop Art'. De plaats waar ze poseert is een echt kasteel dat doet denken aan de tijd van het 'impressionisme'. Er werden veel kleuren gebruikt om de jurk van de figuur af te maken. Zeer gedetailleerd van ontwerp en kleur. Het blauwe bovendeel contrasteert in zijn eenvoud met de rest van de jurk. Haar gezicht is ook bedekt met kleuren, wat het erg gedurfd maakt. Vooral het meisjesgezicht geeft dat art-nouveau-gevoel. Wat je ook ziet is dat ze zich in een lange gang aan de klink van de deur vasthoudt, zwijgend naar de geluiden luistert, en naast haar uit het raam kijkt. Het schilderij is aan alle kanten beschilderd, gespannen op houten en aluminium frame.

Little woman

2013

Little womana Aardse kleuren worden gebruikt om de kwetsbaarheid te tonen van een klein meisje dat een jonge vrouw wordt. Een close-up portret, in herfstkleuren. Blond gekruld haar, rode lippen. Een sneeuwwit lieflijk gezicht met lippen als een kersenbloesem. Alleen aan de voorkant geschilderd, zijkanten zijn wit gelaten. 

T-shirt

2013

T-shirt De kunstenaar laat ons een typische beeld zien van een peuter die speelt, lacht terwijl men hem uitkleedt voor het slapengaan. Zowel voor het portret als de achtergrond worden zachte kleuren gebruikt, lichtgrijze tinten. Het opvallende blauwe T-shirt ziet er, met een beetje fantasie, uit als een hoed van een kabouter uit een sprookje. De sprankelende ogen van het kind zijn verbluffend. Kinderen spelen, lachen ...

A ray of light

2012

Anna with pearls

2014

Anna with pearls De kleuren blauw en oranje zijn de belangrijkste kleuren van dit schilderij. Het oranje schijnt door het hele plaatje omdat het de gloed is van het innerlijke kind. Een portret van een klein meisje, een blauwe jurk en parels in de kleuren oranje, rood en wit. Het profiel wordt op een feloranje achtergrond geplaatst. Alle zijden zijn in dezelfde kleur geschilderd. 

The watchman

2014

The watchman.   Vreugde en verdriet verklappen doe ik niet. Zwijgen is mijn woord zwanzen doe ik voort.

Angel

2011

Angel Een hypnotiserende blik in de ochtendzon. Engel, nog niet helemaal klaar om te vliegen. Hier zijn felle kleuren gebruikt voor dit portret. Paars blauw, magenta roze, oranje en tinten wit, geel en blauw op de achtergrond. De kunstenares speelt met licht, aangezien de zon door haar haren schijnt, geeft het een warme oranje gloed op haar huid.

Rozelie

2010

Rozelie Een portret van een tienermeisje, in de ochtendzon, nog niet helemaal klaar wakker. Haar slaperige hoofd in contrast met flitsende kleuren. Deze Lolita bevindt zich in een heldere, kleurrijke omgeving. Op de achtergrond lichten de frisse tinten geel, oranje, groen en blauw op. De kleuren die van achter het raam komen, reflecteren in het haar van het tienermeisje. Haar ogen zijn groot en zwart met donkerblauwe tinten. Het felle licht schijnt over haar hele lichaam, armen en benen, het geeft haar deze rozerode huid. Ze hangt in een blauwe bank in haar gestreept boxershortje en paarse hemd.

Forever

2012

Forever

Bittersweet

2012

Bittersweet Een jong meisje dat graag haar moeder imiteert, met krulspelden in haar haar om zichzelf net zo mooi te maken als haar mama. Voor dit schilderij gebruikt de kunstenaar flitsende kleuren, op een minimalistische manier, om de uitdrukking groter te maken.

Dressed in blue

2012

Dressed in blue Vrouw in 'blauwe' jurk achter een rood gordijn. Extra aandacht is besteed aan de structuur en combinatie van de kleuren. Een jurk met kant aan de mouwen, alle kleuren blauw, roze, groen, geel, rood, paars zijn vermengd in de top en rok van dit kledingstuk. Deze roodharige dame draagt ​​een halsketting en een paar oorbellen. Ze staat achter een rood gordijn, dat een reeks rode en roze tinten laat zien, gemengd met groen. Met dit werk behaalde de kunstenares de vierde plaats in de grote schilderwedstrijd van het tijdschrift Atelier juli / augustus 2018